Case 2: DSS

DSS

I januar 1998 købte Lars-Erik Houmann Christensen og Lau Kristensen en virksomhed i Nakskov, som blev døbt DSS, Danish Separation Systems A/S. Den lukningstruede virksomhed, som oprindeligt var grundlagt af De Danske Sukkerfabrikker, var på daværende tidspunkt ejet af Dow Chemical. DSS var en højteknologisk virksomhed, som arbejdede med udvikling, produktion og salg af membraner og membranfiltreringselementer samt kundespecifikke turn-key filtreringsanlæg til især biotek- og farmaindustrien.

DSS kom hurtigt ind i en god udvikling og i 2000 etableredes DSS Silkeborg A/S, som fra starten målrettet har beskæftiget sig med membranfiltrering til mejerisektoren.

I 2002 blev Danish Separation Systems A/S solgt til svenske Alfa Laval, hvor virksomheden nu indgår som en hjørnesten i denne virksomheds bestræbelser på at trænge ind på markedet for membranfiltrering.

DSS Silkeborg A/S indgik ikke i transaktionen med Alfa Laval, og 2L valgte sammen med virksomhedens ledelse at beholde og udvikle virksomheden yderligere.

Siden da gennemgik DSS Silkeborg A/S en markant udvikling og opnåede en status som en dominerende global spiller.

DSS Silkeborg A/S blev afhændet i efteråret 2013, hvor svenske Tetra Pak erhvervede virksomheden og lod den indgå som det centrale element i koncernens forretningsenhed indenfor levering af membranfiltreringsløsninger til mejeriindustrien.


Menu

2L Holding A/S

Store Regnegade 17, 1. th,
1110 København K

2L@2L.dk